Hot as Hades

Johdanto

Hot as Hades -kolikkopeli vie sinut mukanasi kreikkalaisen mytologian maailmaan. Haades tunnetaan manalan jumalana, joka voitti arpapelin tuloksena oikeuden manalan herruuteen. Haadesta kunnioitettiin, ja samalla pelättiin kreikkalaisten keskuudessa. Haadeksen valtakunta sijaitsi maan alla ja hän poistui tästä valtakunnastaan vain kerran. Nyt Microgaming on tehnyt Hot as Hades -kolikkopelin, jossa Haadeksen lisäksi seikkailee muitakin kreikkalaisen mytologian päähahmoja. Pelistä voit bongata hahmoja kuten Poseidonin, Zeuksen ja Meduusan. Ilkikurisella virneellä ja valtavalla, leimahtelevalla hiuspehkolla varustettu Haades lähtee seikkailemaan Olympos-vuorelle apulaisensa, kolmipäisen koiran, Kerberoksen kanssa. Vastaavaa kaksikkoa harvoin näkee kolikkopeleissä, mutta nyt sinullakin on mahdollisuus liittyä mukaan tähän eeppiseen seikkailuun mytologian maailmassa.

Hot as Hades on rakennettu hauskasti, sarjakuvamaisella tyylillä. Kaikki, ei pelkästään kreikkalaisesta mytologiasta kiinnostuneet, tulevat takuulla pitämään luovasta tavasta, jolla Microgaming on rakentanut uuden pelinsä. Microgaming on kertonut, että Hot as Hades voi olla jopa yksi heidän lippulaivapeleistään, tuoden siten mainetta ja kunniaa loistavuutensa avulla myös muille tämän peliyhtiön peleille. Eikä ihme, Hot as Hades on nimittäin laadukkaasti suunniteltu, pelaajaa hyvin palkitseva ja hauskalla ja erilaisella teemalla varustettu peli, jota pelatessa kellään ei takuulla ole tylsää. Pelin grafiikka on tietysti HD -laatuista ja Microgaming on lisännyt siihen monta lisätoimintoa ja yllätystä. Nimensä mukaisesti, peli todellakin on kuumaa kamaa.

Panokset ja voittolinjat

Voittolinjoja on kaksikymmentä ja pelissä on viisi kelaa jolla symbolit pyörittävät. Panokset lähtevät niinkin pienestä summasta kun 20 senttiä ja suurin mahdollinen panos jonka voit asettaa on 50 euroa. Tällaisella panoksella mahdollinen voittokin kasvaa jo aika muhkeisiin summiin. Voit siis pelata peliä hyvällä mielellä oli sinulla sitten paksumpi tai pienestä budjettivajeesta kärsimässä oleva kukkaro. Voit myös asettaa automaattisen pelitoiminnon alkaen kymmenestä kierroksesta sataan, tai siihen saakka, kunnes pelitilin saldo loppuu. Tällöin saat seurata sivusta pelinkulkua tarvitsematta itse tehdä sen kummempia toimenpiteitä pelin edetessä. Bonustoimintojen aktivoituessa pelaajan on hyvä pitää penkistä kiinni, silloin nimittäin pelissä alkaa todellinen seikkailu ja toiminta.

Ulkoasu ja teema

Hot as Hades -kolikkopelissä on panostettu grafiikkaan ja siitä on tehty HD -laatuista, sarjakuvamaista ja kaiken kaikkiaan pelaajaystävällistä. Symbolit, voittolinjat ja kelat on kaikki tehty selkeällä tavalla. Välillä näet, kun 3D-Haades tulee kelojen eteen jonglööraamaan ja kävelemään, ja jopa tällainen pieni yksityiskohta on tehty huolellisella tavalla hauskuuttamaan pelaajaa ja tuomaan lisää jännitystä pelin kulkuun. Bonustoimintojen alkaessa näet upeita hyvin suunniteltuja animaatioita, jotka johdattavat sinut bonuspelin maailmaan ja luovat pohjaa pelin taustalla olevalle tarinalle. Voit olla myös varsin onnekas bonustoiminnon aktivoituessa, voittomahdollisuudet ovat nimittäin hyvät.

Äänimaailmassa ei ole mitään erityistä mainittavaa, mutta taustalla oleva musiikki on elokuvamusiikkiin verrattavissa ja siispä huolella mietitty. Muutkin äänet ovat kuulijaystävällisiä.

Bonustoiminnot

Yksi Hot as Hades -kolikkopelin erikoisista toiminnoista on niin sanottu Super free spins -toiminto. Tämä toiminto aktivoituu satunnaisesti tuoden lisää jännitystä pelin kulkuun. Super free spins -toiminto antaa mitä lupaakin: ilmaisia kierroksia ja näiden kierrosten aikana wild -symboleilla on kaksinkertainen voittokerroin. Kolme tai useampi wild -symboli saa aikaan Quest for the Crystal Helm -bonustoiminnon. Tässä vaiheessa pelaaja aloittaa ekstraseikkailun, jonka tarkoituksena on narrata muita jumalia palkinnon saamiseksi. Bonuspeli perustuu siihen, että pelaaja valitsee itse seuraavan etenemisreittinsä joko voittaen tai epäonnistuen tehtävässään. Neljän ensimmäisen askeleen jälkeen pääset Zeuksen luo, saadaksesi palkinnon ja voittosi voi olla jopa 150-kertainen normaaliin nähden.

Hyvät puolet

Ensinnäkin Hot as Hades on upealla tavalla suunniteltu niin animaatioineen, grafiikoineen ja bonustoimintoineen. Microgaming on päättänyt todella panostaa tällä kertaa laadukkaaseen grafiikkaan ja varmistanut, että peli on kaikille sopiva ja helppo ymmärtää. Quest for the Crystal Helm -bonustoiminto on sellainen, jota harvoin näkee. Huolellisesti suunniteltu ja sujuvasti etenevä, valintoihin perustuva bonuspeli on erilainen kuin usein monessa samankaltaisessa kolikkopelissä voisi odottaa olevan. Bonustoimintojen voittomahdollisuudet ovat hyvät ja peli on selkeä pelata. Peli sopii siis niin aloittelijan käsiin kuin myös kokeneemmalle pelaajalle joka toivoo löytävänsä jotain uutta ja erilaista pelien maailmasta. Panosten määrää voi säädellä itselleen sopivaksi ja niin sanottuja turhia kierroksia tulee suhteellisen harvoin.

Huonot puolet

Hot as Hades on kerrankin sellainen kolikkopeli, josta on vaikea keksiä montaa huonoa puolta. Kenties yksi huonoista puolista on se, että bonustoimintoja lukuun ottamatta peli pysyy kierros toisensa jälkeen samanlaisena eikä erityistä kehitystä pelin kulussa tapahdu. Osa pelaajista on ollut peliä testatessaan sitä mieltä, että loppujen lopuksi voitot eivät ole moneen muuhun kolikkopeliin nähden erityisen suuria, vaikka niitä tuleekin paljon ja tämä pitääkin pelin jännittävänä. Koska bonustoiminnoissa on niin hienosti suunniteltu taustatarina, pelaaja voisi kaivata myös alkuun jännittävää tarinaa joka kertoisi mistä tässä kreikkalaista mytologiaa romantisoivassa pelissä oikein onkaan loppujen lopuksi kysymys. Näitä paria puutetta lukuun ottamatta peli on varsin vertailukelpoinen maailmanluokan pelien kanssa.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Hot as Hades -kolikkopeli on ihailtavasti muovattu kokonaisuus. Bonustoiminnot ovat huolellisesti mietittyjä ja todella palkitsevia kaikille pelaajille. Helppokäyttöisyys ja yksinkertaisuus pelissä viehättävät, jokainen pelaaja voi eläytyä peliin ilman, että pelaamisesta tulee hetkeen tylsää tai puuduttavaa. Grafiikat ovat aivan omaa luokkaansa saaden pelaajan toivomaan, että muut pelit pitäisivät riman yhtä korkealla. Mahdollisten panosten laaja kirjo varmistaa sen, että kaikki pelaajat pääsevät edes kokeilemaan pelin erilaisia aspekteja huolehtimatta siitä onko pelaamiseen varaa vai ei. Voittolinjat on järkevästi mietitty ja bonustoiminnot on suunniteltu jopa videopelimäisellä tavalla tuoden peliin aivan uudenlaisen ulottuvuuden. Kreikkalainen mytologia jaksaa innostaa uudelleen ja uudelleen. Tule mukaan Hot as Hades -pelin jännittävään maailmaan!