Thunderstruck II

Johdanto

Thunderstruck II perustuu alkuperäiseen, huippusuosion saavuttaneeseen Thunderstruck-kolikkopeliin eikä kyllä jää esikuvansa varjoon. Päinvastoin, tässä päivitetyssä versiossa on säilytetty ensimmäisen pelin parhaat puolet, mutta grafiikoita ja käyttöliittymää on parannettu selvästi. Thunderstruck II on kehittänyt Microgaming peliyhtiö, ja sitä voi pelata useilla eri alustoilla. Peliä pelataksesi tarvitset hyvän internetyhteyden, sillä peli pitää sisällään hienoja introja ja videoita. Thunderstruck II ammentaa teemansa norjalaisista tai viikinkiaikaisista saagoista. Pelissä esiintyy eri viikinkijumalia joihin voit törmätä pelin temmellyksessä, kuten Thor, Loki, Odin ja Valkyrie. Muita pelissä käytettyjä symboleita ovat Thorin vasara, Thunderstruk II logo, laiva, and ja Thorin koti. Pelissä on jopa 4 eri bonustapahtumaa.

Erityisen hauskaa Thunderstruck II pelissä on sen valtavan suuri jackpot mahdollisuus (2,4 miljoonaa euroa), jonka lisäksi pelissä on mahdollisuus tietenkin tavallisiin voittoihin. Pelissä on hauska mekaniikka, mikä mahdollistaa yhä suurempien bonuskierrosten saamisen, mitä enemmän peliä pelaa. Toisin sanottuna, mitä useammin ilmaiskierrosten suureen saliin pääsee (The Great Hall of free spins), sitä enemmän mahdollisuuksia pelaajalla on avata ilmaiskierroksiin liittyviä toiminnallisuuksia. Pelin graafiset ominaisuudet ovat kerrassaan nautinnolliset. Thor saattaa ilmaantua ruudulle ja iskeä pelaajalle vasarallaan ilmaisen kierroksen tai Valkyrie toivottaa pelaajan tervetulleeksi ilmaiskierrosten suureen saliin. Mikä parasta, kun pelaaja avaa eri symboleita pelissä, on hänellä mahdollisuus kerryttää saavutuskirjoaan pelissä ja näin mahdollistaa parempien voittojen kertymisen.

Panokset ja voittolinjat

Thunderstruck II koostuu viidestä eri pelirullasta ja kolmesta eri rivistä. Voittovariaatioita on yhteensä 243. Voittolinjat kulkevat vasemmalta oikealle, viereisten merkkien yhdistelmistä. Jo kolmesta samanlaisesta symbolista on tiedossa voitto. Perussymbolit pelissä ovat 9:stä ässään, jonka lisäksi pelissä on erilaisia wildejä ja scatter-symboleita. Näiden avulla on mahdollista voittaa suurempia voittoja. Pelissä on hyvät bonusmahdollisuudet ja bonuksia voi ansaita yhteensä jopa neljällä eri tavalla. Thunderstruck wild korvaa minkä tahansa tavallisen symbolin, joten sitä kannattaa toivoa kohdalleen. Peli soveltuu kaikenlaisille pelaajille, sillä panosta voi asettaa kohtalaisen vapaasti. Kolikkojen arvo on 0,01-0,05 ja maksimipanoksen voi asettaa 0,3-15 välille. Jackpotin mahdollisuus suurenee, kun pelaat suuremmalla panoksella.

Ulkoasu ja teema

Peli ammentaa maailmansa viikinkien jumalsaagoista ja jälki on sen mukaista. Erilaisia erikoissymboleita on tavallisten symboleiden lisäksi useampia. Ne ovat tarpeeksi kirkkaita ja selkeitä. Pelin grafiikoissa ei ole moittimista ja harmaat sävyt sopivat teemaan. Pelistä on karsittu pois turhat kirkkaat sävyt, välkkeet ja valot, mikä lisää pelikokemuksen miellyttävyyttä. Pelin introt ja videot ovat mukava lisä pelaamiseen ja pitävät pelaajan pelissä pidempään. Erityisen näyttävän näköinen on ilmaisten pelikierrosten sali. Mukava lisä on myös peliruudun ylälaidassa oleva infolaatikko, joka neuvoo pelaajaa. Pelin äänimaailma on tarkkaan mietittyä, ja se sopii hyvin teemaan. Musiikki on rauhallista ja mukavan tempoista. Tarvittaessa musiikin saa kuitenkin pois päältä ruudun ylänurkasta.

Bonustoiminnot

Thunderstruck II sisältää hienoja bonusmahdollisuuksia mikä on pelin selkeä valttikortti. Wildstorm toiminto toimii satunnaisesti pelin tuoksinassa, jolloin pelaaja voittaa automaattisesti ilmaisen kierroksen. Kierrosten suuri sali toimii siten, että mitä useammin pääset saliin sisään, sen enemmän pääset avaamaan uusia toiminnallisuuksia eli tapaamaan uusia jumaluuksia. Näiden toiminnallisuuksien takana on ilmaisia kierroksia. Valkyrie-bonuksen saatuasi voit voittaa 15 ilmaista kierrosta, jolloin kaikki voitot kerrotaan viidellä. Loki-bonus antaa myös 15 ilmaista kierrosta ja satunnaisia wildejä. Odin-bonuksella voittaa 20 kierrosta ja voitot kerrotaan x2 tai x3. Mikäli korppi asettuu ruudulle, voitot kerrotaan x6. Thor-bonuksella voittaa 25 kierrosta ja voitot kerrotaan alkaen x2, jopa x5 asti. Pelaajan kannattaa siis tavoitella etenkin siis Thor-bonusta.

Hyvät puolet

Hienot grafiikat ja mukaansatempaava teema tekevät pelaamisesta nautinnollista. Lisäksi äänimaailma ja maltilliset musiikit toimivat, eivätkä ne häiritse. Pelin käyttöliittymä on selkeä ja siitä on karsittu kaikki turha pois. Panosta voi asettaa melko vapaasti, joten peli sopii monenlaiselle pelaajalle. Voittomahdollisuuksia on useita ja palautusprosentti kohtalaisen korkea. Peli on helppo oppia ja pelin teemaan pääsee nopeasti sisään. Pelin bonustoiminnot ovat hauskoja. Eritoten erilaisten jumalbonusten tavoittelu kierrosten suuressa salissa luo peliin ylimääräisen lisän. Kierrosten suuri sali mahdollistaa myös suuret voitot ja mahdollisuuden jopa jackpottiin. Ilmaiset kierrokset ovat mukava bonusmuoto ja myötävaikuttaa pidempään pelaamista, etenkin jos kolikot ovat lopussa. Peli kunnioittaa myös sen ensimmäistä versiota, mikä on varmasti vanhoille faneille tärkeää.

Huonot puolet

Pelissä tärkein puute on se, että kierroksia ei saa automatisoitua. Olisi hienoa, jos käynnistä-nappia ei tarvitsisi koko aika klikata, vaan pelissä olisi yksinkertainen nappi mistä saisi valita tietyn kierrosmäärän. Tämä parantaisi pelikokemusta huomattavasti. Napin josta äänet saa pois päältä, voisi myös olla hieman selkeämmin ruudulla, sillä monet pelaajat pitävät pelaamisesta ilman turhia ääniä. Pelin teemaa voisi myös kehittää ja korvata numero symbolit, joillain muilla. Teema on mielenkiintoinen, eikä liioin Vikings-sarjan takia, jonka ansiosta tarinaa voisi kehittää pelissä vielä enemmän. Peli vaatii myös kohtalaisen hyvän internetyhteyden, mikä voi hankaloittaa pelaamista silloin, kun hyvää yhteyttä ei syystä tai toisesta ole saatavilla.

Yhteenveto

Thunderstruck II on oikein oivallinen kolikkopeli. Se pitää sisällään 5 rullaa ja kolme eri riviä. Voittomahdollisuuksia on 234, mikä takaa voittojen syntymisen. Pelin maailma on kiinnostava ja mukaansatempaava. Käyttöliittymältään pelistä on karsittu kaikki turha pois, jonka takia pelin oppii aloittelijakin ja peliin pääsee mukaan nopeasti. Äänet ovat maltillisia, eivätkä häiritse pelaajaa, mutta ne saa myös tarvittaessa pois päältä.

Pelin ehdotonta hienoutta on oivalliset bonusmahdollisuudet. Ilmaiskierroksia ja parempia voittoja pystyy kerryttämään mitä kauemmin peliä pelaa. Voittobonukset ovat myös määrällisesti kohdallaan. Panosta pystyy tarvittaessa säätämään jokaiselle sopivaksi, joten peli soveltuu kaikenlaisille pelaajille. Pelin ehdotonta antia ovat yllätykselliset momentit, ja kukapa ei ihastuisi nähdessään Thorin lyövän vasaraansa. Lähde sinäkin jännittävälle pelimatkalle!